Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Ποια αφεψήματα πρέπει να αποφεύγετε κατά το θηλασμό..
    Κάποια αφεψήματα ή συμπληρώματα από βότανα
κατά τη διάρκεια του θηλασμού μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή του μητρικού γάλακτος, να αλλοιώσουν τη γεύση του ή σε λίγες περιπτώσεις να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες σε εσάς ή το μωρό σας.
    Βότανα όπως ο μάραθος, το γαϊδουράγκαθο, η τριγωνέλλα, ο γλυκάνισος, ο άνηθος αυξάνουν τη παραγωγή γάλακτος. Το φασκόμηλο ελαττώνει την παραγωγή μητρικού γάλακτος.
    Προσοχή αν πάσχετε από φωτοευαισθησία, ημικρανίες ή αρτηριακή υπέρταση το σπαθόχορτο μπορεί να προκαλέσει επιδείνωση. Κάποια βότανα μπορεί να σας προκαλέσουν διαταραχές από το γαστρεντερικό (στομάχι, έντερο), επιδείνωση βρογχικού άσθματος ή αλλεργική αντίδραση. Η σέννα μπορεί να προκαλέσει διάρροιες ή και κολικούς στο μωρό.
    Το μωρό σας μπορεί να αρνηθεί το γάλα σας όταν έχετε καταναλώσει κάποιο αφέψημα πολύ απλά γιατί έχει αλλάξει η γεύση του. Υπάρχει πιθανότητα να εμφανίσει αλλεργία ( εξάνθημα, έκζεμα, ερεθισμό γεννητικών οργάνων, διαταραχές από το γαστρεντερικό ή το αναπνευστικό σύστημα). Μπορεί επίσης να εμφανίσει κολικούς.
    Η κατανάλωση αφεψημάτων από βότανα ενώ θηλάζετε πρέπει συνεπώς να γίνεται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες έχοντας υπόψη σας τα παραπάνω. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον σύμβουλο γαλουχίας.
    Αν παρατηρήσετε κάποιο ασυνήθιστο σύμπτωμα σε σας ή το μωρό σας επικοινωνήστε άμεσα με το γιατρό σας.

πηγή: www.med24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου